Newsletter 2014-04

DSC_2098.png

Počas týchto prázdnin tiekla krv,

Počas týchto prázdnin tiekla na letných festivaloch krv. Teda aspoň tam, kde bol stánok nášho projektu Moja krvná skupina. A že tej krvi nebolo málo... Čítať ďalej

divider.png
novorodenca.png Po kom dedí dieťa krvnú skupinu? Po kom inom, predsa po rodičoch :-). Najviac možností na výber má dieťa, ktorého rodičia majú krvnú skupinu A a B. Mamičky s negatívnym Rh faktorom sú počas gravidity viac pod kontrolou lekára.  Čítať ďalej.
darcoviakrvi.png Po kom dedí dieťa krvnú skupinu? Po kom inom, predsa po rodičoch :-). Najviac možností na výber má dieťa, ktorého rodičia majú krvnú skupinu A a B. Mamičky s negatívnym Rh faktorom sú počas gravidity viac pod kontrolou lekára. Čítať ďalej.
zakazfajcit.png Prečo si pred odberom krvi radšej nedávať cigaretku? Fajčenie – to, že je škodlivé, je všetkým jasné. Chceli by sme veriť, že po prečítaní tohto článku si už nezapálite.  Čítať ďalej.
pariskova.png Už aj darcovia krvi majú svoju ambasádorku. Dlho sme ju hľadali, ale napokon sme ju našli. Osobu, ktorá by symbolizovala všetko dobré, čo je o darcoch krvi známe. Čítať ďalej.
Ako často darovať krvné doštičky? Kým krv môžete darovať raz za tri či štyri mesiace, na separátor môžete ísť častejšie. Až dvanásťkrát do roka. Čítať ďalej.
Zľavy na MHD pre darcov krvi. Posielate nám informácie pre darcov krvi. My sme vám za to veľmi vďační. Poslúžia desiatkam tisícom bezpríspevkovým darcom na Slovensku. Čítať ďalej.
divider.png