Newsletter 2014-05

DSC_2098.png

Milé darkyne, milí darcovia,

mnohí ste sa pred odberom aspoň raz stretli s odmietnutím. Lekár, ktorý Vás najskôr vyšetril, Vám len oznámil, že pre zlý krvný obraz či slabé žily nemôžete darovať svoju krv. Čítať ďalej

divider.png
obraz-pod-obraz.png Krvný obraz pod obraz
Stáva sa, že nemáte ani dobrý deň a ani dobrý krvný obraz. Prečo vás niekedy na transfúznej stanici odmietnu?  Čítať ďalej.
mimo-normu.png Keď sa ocitnete mimo normy
Čo vás ešte môže vyradiť z darovania krvi? Okrem počtu červených krviniek, lekárov zaujíma aj to, či máte dostatok bielych krviniek (leukocytov) a krvných doštičiek (trombocytov) a aký je váš tlak krvi. Čítať ďalej.
zily.png Nemáte dobré žily? Vieme, čo s tým
Tenké, krehké, praskajúce alebo dobre ukryté žily vám môžu pokaziť radosť z odberu. Čítať ďalej.
Recepty na dobrú krv Dávate prednosť čajom alebo si zvyknete pri zdravotných problémoch pomôcť stravou? Máme pre vás niekoľko tipov, ako telu dopriať potrebné  látky na výživu krvi a ciev. Čítať ďalej.
Pýtali ste sa nás: môžem darovať aj menej krvi? Darkyňa krvi sa na nás obrátila so zaujímavou otázkou: je možné darovať aj menej krvi, než je štandardných 450 ml? Čítať ďalej.
Chuť na kúpele? Choďte do Piešťan so zľavou Tento aj celý budúci rok si môžete vychutnať známe piešťanské bahno za špeciálnu cenu. Držitelia plakiet za bezpríspevkové darovanie krvi, poistení v zdravotnej poisťovni Dôvera, majú nárok na zľavu až do výšky 25 %. Čítať ďalej.
divider.png